Zonguldak’ın sorunlarıyla ilgili yazacak o kadar çok konu var ki, ama şu anda Zonguldak’ın en büyük sorunu Zonguldak Kömürspor’un haksızlığa uğraması ve küme düşürülmesidir.

Karaelmas diyarı kenetlenmiş şekilde Ankaraspor-Nazilli Belediyespor’un her iki takıma yarayan 0-0 beraberlikle ortaya koyduğu futbol milyonların gözü önünde çirkin bir o kadar da ŞİKE kokan maçın sonucu ile ilgili Futbol Federasyonunun vereceği adaletli veya adaletsiz kararı bekliyor.

Bilindiği gibi Türkiye’yi sarsan bu maç hakkında ulusal, yerel ve görsel basın Televizyonlar yaptıkları yayınlarda Ankaraspor ve Nazilli Belediyespor’un kesinlikle anlaştıklarını ve Türk futboluna vurulan bu lekenin temizlenmesi gerektiğini ifade ederek Zonguldak Kömürspor’un hakkının yenildiğinin altını çizmişlerdi. Konu hala sıcaklığını korumaya devam ediyor. Bu işin peşini bırakmayacaklarını da yayınlarda söylüyorlar.

CHP Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın maç sonrası hemen devreye girerek TFF’ye yaptığı çağrı sonrası geniş kitlelere yayılan bu şaibeli maç hakkında Futbol federasyonu Hukuk Kurulunun soruşturma açmasından sonra etik kuruluna sevk edilmiş ve şu an da etik kurulunda bekleyen dosyanın incelendiği sonucunun nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

YA ADALET YA DA ADALETSİZLİK!

Bu ülkede futbol çok seviliyor ve milyonlarca sporsever ilgi duyduğu maçları seyrediyor. Her takımın kendilerine göre bir taraftar kitlesi var. Süper lig takımlarından başlamak üzere alt liglere kadar her şehrin, ilçenin hatta beldelerin dahi taraftarları var.

Amatör maçların dahi ilgiyle takip edildiği futbol hastası bir ülkede canlı olarak yayınlanan Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında milyonların gözü önünde lay-lay-lom maçı yapacaksın ve kendinizi kurtarıp haklı olan madencilerin göz bebeği Zonguldak Kömürspor’u küme düşüreceksin.

Oh be ne güzel dünya. Herkes salak sizler akıllısınız öyle mi? Bu ülke demokrasiyle yönetilen bir ülkedir. Bu ülkede ADALET var, hak-hukuk var.

Öyleyse hak hukuk-adalet yerine mutlaka gelmelidir. Milletin gözünün içine baka-baka işinize geldiği gibi maçı 0-0 bitireceksiniz ve kazandığınızı zannedip hak eden takımı küme düşüreceksiniz. Yok öyle bir dünya. Yok öyle bir adaletsizlik.

Bu ülkede futbolun içinden gelmiş futbol oynamış, kuralları çok iyi bilen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Gerektiğinde bu konu Sayın Cumhurbaşkanına kadar iletilir ve bu sorumluluğun altında ezilirsiniz.

Bu sebeple diyoruz ki;

EY TFF (Türkiye Futbol federasyonu)

EY ETİK Kurulu, doğru karar veriniz.

Hakkı olana hakkını veriniz. Haksız olan bu iki takıma da kanunlar neyi gerektiriyorsa cezasını veriniz ki bundan böyle hiçbir takım bu çirkin hareketleri yapamasın. Futbola kara leke çalmasın.

Gözler üzerinizde, iyi düşünün iyi karar verin.

Sakın ola ki haksızlık yapmayın. Tarih sizi asla unutmaz ve bu leke üzerinize yapışır bir daha da çıkmaz. Sonuç olarak YA ADALET YA DA ADALETSİZLİK yapacaksınız. Bekliyoruz…