Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in duyurduğu 20 bin atama müjdesinin ardından, mülakat sisteminin nasıl işleyeceği merak konusu oldu. 

Yeni Mülakat Sistemi

Öğretmen adaylarına uygulanacak yeni mülakat sistemi, adaylara verilecek özel bir kodla başlayacak. Bu kod sayesinde mülakatı gerçekleştirecek heyet, adayların kimliklerini bilmeyecek. Mülakatlar yüz yüze yapılacak ve kamera ile kayıt altına alınacak. Süre ise 45 dakika olacak.

Konu ve Hazırlık

Adaylara mülakat öncesi sistem üzerinden mesaj gönderilerek, sorumlu oldukları ders ve konu hakkında bilgi verilecek. Böylece, adaylara hazırlık yapma imkanı sağlanacak. Mülakat süreci, 14 haftalık konu ile sınırlandırılacak ve konu dışına çıkılmayacak. Genel kültür soruları sorulmayacak.

Tarlada şok olay! Gördüğü şey aklını başından aldı Tarlada şok olay! Gördüğü şey aklını başından aldı

Değerlendirme ve Puanlama

Adaylar, kendilerine yöneltilen soruları ve verdikleri cevapları imzalayacak. Değerlendirme Komisyonu, adayı puanlayacak ve adaylar, puanlarını içerideyken öğrenebilecekler. Puan sisteme girildikten sonra değiştirilemeyecek.

Bu yeni düzenleme, yönetmelik değişikliği ile hayata geçirilecek. Öğretmen atamalarında mülakat sürecinin bu şekilde düzenlenmesiyle, adaylara daha şeffaf ve adil bir değerlendirme imkanı sağlanması hedefleniyor.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri