Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Emre Karaarslan, İmza Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Sav'ın sorularını cevapladı. 

EREĞLİ'NİN EN BAŞTA SORUNLARI; İŞSİZLİK VE GÖÇ VERMEK, ALT YAPI SORUNLARI

Kdz. Ereğli'de yatırım yapacakların önlerin kesildiğini hatırlatan Emre Karaarslan, "Vatandaşın karşısına yatırımcıları bizzat çıkartacağız. Neden şimdiye kadar engellendiğini yatırımcımız bizzat açıklayacak. Yatırım yapılsaydı şimdiye kadar yapılırdı. Biz olursak yapacağız. başkan olmazsak da yatırımcının gelmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

4 FARKLI PROJE HAZIR!

En büyük projenin çikolata fabrikası olacağını ifade eden Emre Karaarslan, "Biz bunu yerli üreteceğiz. Ereğli'de üreteceğiz. Şuan da bin 570 civarında istihdam sağlanacak. Tek şartımız Ereğli'nin yerlisi alınacak. Ve 8 yıl ikametgâh edilmiş olma şartı koyduk. İkinci projemiz ise kavrulmuş fındık tesisi olarak da her şey hazır. Üçüncü projemiz ise araç jant üretim merkezi olarak projemiz var. Demir-çelik sektöründe de ek kuruluş olacağız. Tuğla fabrikası ve taş parke projesi yapılacak. Yatırımcı ile belediye iş birliğinde olacak. Ereğli Belediyesi ciddi bir rol oynayacak. Bunlar tamamen başkanlık sonucuna bağlı. Veya gelebilecek başka başkanın yaklaşımına bağlı, Bu projeler sadece Ereğli'mizi değil ülkemizi de kalkındıracak proje" dedi.

"FESTİVALİ YAPACAĞIZ, ÖDÜLLERİ HAK EDENE VERECEĞİZ"

Başkan olmaları durumunda Ereğli'de festivali yapacaklarını ifade eden Başkan adayı Karaarslan, "Festival yapacağız. Şehrimizin eğlenmesi için yapılan bir şey. Aynı festival, aynı eğlence, aynı kalabalık devam edecek. 

Ödülleri hak edene vereceğiz. Askerimize hakaret edene, küçük duruma düşürene, yüksek bir mecrada görev yapan, bizim omuzumuzun üstünde taşımamız gerekenlere, vatanımızı emanet ettiğimiz kardeşlerimize hakaret edene değil..."

"EREĞLİ MEVCUT HALİYLE İL OLAMAZ"

Ereğli'nin il olması yönündeki taleplere de değinen Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Emre Karaarslan, "Ereğli mevcut haliyle il olamaz. Şu anki potansiyeliyle il olamaz. Göç veren bir ilçe zaten il olamaz. Bizim kalkınmamız için Erdemir ve küçük bir sanayi bölgesi var. İzmit Gebze, Derince kadar neden olmasın. Sadece eğlence ve ticaret için neden Ereğli tercih edilmesin. Şu an bütün yatırımcılar ürkmüş durumda. Biz yatırımcıları ürkütmeyeceğiz, bir araya getireceğiz" dedi. 

TURİZM AÇISINDAN DAHA İYİSİ YAPILACAK

Turizm açısından daha iyisini yapma hedefinde olduklarını ifade eden Karaarslan, "Festivalle sadece bırakmamayı düşünüyoruz. Festivallerde vatandaşımızı ayağımıza getirmek yerine 31 mahallede yapacağız. Turizm açısından sadece Cehennemağzı Mağarasıyla kalmayacağız. Genişletmemiz lazım" dedi. 

"ERDEMİR, ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ OLSUN"

Erdemir'in Özel Endüstri Bölgesi olması yönündeki görüşlerini de açıklayan Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Emre Karaarslan, "Erdemir, Özel Endüstri Bölgesi olsun. Belki de bunu söyleyen tek bizizdir. Sebep; Biz sanayi dünyasını biliyoruz. Özel Endüstri bölgesi gibi yaşıyor zaten Erdemir... Resmi olarak değil ama davranışlarıyla Özel Endüstri Bölgesi... Kavga etmemizin bir anlamı yok. Şehir bizim, memleket bizim. Erdemir ile ortak bir paydalarda buluştuğumuz sürece her projeye varız. Erdemir'in de çıkarına halkımızın da menfaatine olacak ortak paydada buluşulur" dedi.

POSBIYIK'A GÖNDERME... "BİRİYLE KAVGA ETMEDEN ÖNCE VATANDAŞA SORMAMIZ GEREKİR"

Belediye Meclisini oluştururken 31 mahalleden temsilci aldıklarını hatırlatan Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Emre Karaarslan, Halil Posbıyık'ın kavgalı tutumuna yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Emre Karaarslan, "Biriyle kavga etmeden önce vatandaşa sormak gerekiyor. Çünkü oraya seçilmiş bir kişi vatandaşın oylarıyla geliyor. Bu da bize her oy atmış kişinin vebali bizim omuzlarımızda demek. Herkesin hakkı bize teslim edilmiş demek. Vatandaştan aldığımız destekle onlara sormadan kendi başımıza konuşmamız doğru olmaz. Bunları da ona sorabilmeli. Başkanın alacağı her karar vatandaşa yansıyor. 

Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Emre Karaarslan, Kdz. Ereğli'deki otopark sorununa çözüm projesini açıklayıp, meydan projesi ve cami projesinin yerine yaptığı itirazın nedenlerini anlattı. Yeniden Refah Partisi Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Emre Karaarslan, "Cami için değil alt yapı için yardımcı olsunlar. Yatırım için destek versinler. Cami polemiği yapmanın anlamı yok. Son fırtınayla geminin batması ve sahilin zarar görmesi aynı bölgeye cami yapılması durumunda neler olabileceğini gösterdi" dedi.