Karaelmas yasa boğuldu! Karaelmas yasa boğuldu!

Ankara Emniyeti'nin suç örgütlerine yönelik operasyonlarının ardından ortaya çıkan flaş gelişmeler, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Suç örgütü mensubu olduğu iddia edilen Serdar Sertçelik'in gizli tanık yapıldığı ve ardından yaşanan olaylar dikkat çekiyor.

Suç Örgütü ile İlgili Yeni İddialar ve Görüşmeler

Serdar Sertçelik'in sosyal medyadan paylaştığı görüşmeler, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcısı ile yaptığı telefon konuşmalarını içeriyor. Bu konuşmalarda, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile ilgili soruşturmaların dile getirilmesi dikkat çekiyor.

Firari Sertçelik'in İfşaatları ve Hükümetin Tepkisi

Sertçelik'in, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün AK Parti'ye kumpas kurduğunu iddia etmesi ve bu iddiaları desteklemek için yayınladığı görüşmeler, büyük yankı uyandırdı. İçişleri Bakanlığı, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli üst düzey isimleri görevden uzaklaştırdı.

Organize Şubeden 3 Müdür Açığa Alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iddiaların araştırılması için Ankara'daki Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli 3 üst düzey müdür görevden alındı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen Mülkiye Müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı M.Ç., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü K.G.Ö. ve Müdür Yardımcısı Ş.D. görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.” denildi.

Yeni Ses Kaydı Ortaya Çıktı: Yüksel Kocaman'ın İsmi Gündemde

Serdar Sertçelik'in sosyal medyada paylaştığı bir ses kaydı daha büyük yankı uyandırdı. Kayıtlarda, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile eski Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Organize Suçlardan sorumlu Başsavcı vekili Ahmet Yıkılmaz'ın adı geçiyor.

Hedef Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman ve Ahmet Yıkılmaz

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcısı Ş.D. ile yapılan konuşmalarda, Yargıtay üyesi olan eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman ile Ahmet Yıkılmaz'ın dosyaya dahil edilmeye çalışıldığı belirtiliyor.

FETÖ'yle Mücadelenin Simgesi Yüksel Kocaman da Gündemde

Kayıtlarda, FETÖ'yle mücadelenin sembol isimlerinden olan eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın da adının geçmesi dikkat çekiyor.

Sertçelik'in İfadesi ve Müdürün Yanıtı

Serdar Sertçelik'in, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür yardımcısı Ş.D.'ye Yüksel Kocaman ve Ahmet Yıkılmaz ile ilgili bir şey bilip bilmediği sorulduğunda, "Onu tanımıyorum valla" şeklinde yanıt vermesi, kayıtlarda yer alıyor. Ş.D.'nin ise "Başsavcı vekili vardı ya işte" şeklinde bir cevap verdiği belirtiliyor.

Serdar Sertçelik, Ankara Emniyeti tarafından zorlandığını iddia ettiği bir ifade vermesi için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D. ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ses kaydını sosyal medyada yayınladı.

Sertçelik'in İddiaları: Ak Parti Yöneticilerinin İsmi Verilmeye Çalışılıyor

Serdar Sertçelik'in iddialarına göre, emniyet tarafından baskı altında tutuldu ve Ak Parti yöneticilerinin isimlerini ifadeye vermeye zorlandı. Bu iddiaların üzerine gerçekleştiği iddia edilen telefon görüşmesinin ses kaydı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Görüşme Detayları ve Tartışmalar

Ses kaydında, Sertçelik'in ifade vermek istemediği ve Ak Parti yöneticilerinin isimlerini vermek istemediği belirtiliyor. Ancak, Sertçelik'in iddialarının ardından kamuoyunda tartışmalar da hız kazanmış durumda. 

Yayınlanan konuşma ise şu şekilde:
“Serdar Sertçelik: Orada da karşıda Mücahit Aslan var. Bu tarafta Bekir Bozdağ var. Şimdi ben bunu söylediğimde ben iyice kötüye gitmeyeyim müdürüm.
Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Bu iki. İki konu ile ilgili söylüyorum, iki konuyla ilgili görüşeceğim ben. Gerek yok istersen sana söyleyeyim. Söylemeyeceğine söylicem. Açık ve et söyleyeyim. Bekir Bozdağ ile ilgili bir şey demiyorum. Muhtemelen söyle derler. O ayrı bir konu. Ama bu diğer konuyla ilgili tabi bakmak lazım.”
Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Bu söylediğin iki isim vardı ya bahsetmiştin.
Serdar Sertçelik: Şey mi müdürüm.
Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Tamam tekrar telaffuz etmiyorum yani. Hani 2 konu vardı ya farklı farklı isimler vardı.
Serdar Sertçelik: Evet evet müdürüm.
Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Onlarla ilgili ben gerekli yerlerle görüştüm. Gerekli yerlerle görüştüler. İsimini isimleri geçsin sıkıntı yok.
Serdar Sertçelik: Onları söyleyebiliyoruz yani müdürüm.
Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Yani söyleyeceksin mecburen.
Serdar Sertçelik: Bu daha önce 2 olayla ilgili konuştuğumuz olayla ilgili geçen isimler ikisinde de mi müdürüm?
Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ş.D.: Evet söyleyeceksin. Buraya gelince teferruatla konuşacağız onları da. Serdar, cuma günü ben saat 10.00’da burada istiyorum. Ben seni o saatte almış olayım ona göre ayarla. Cuma akşamı gelirsen cumartesi pazar yatarsın. Ha bu bize sıkıntı olur.

KAYNAK: SABAH

Zonguldak Haberleri