17 Mart Pazar günü oynanan Zonguldak Kömürspor - Beyoğlu Yeni Çarşı Sportif Faaliyetler karşılaşmasının seyircilere ücretsiz olmasına karşın tribünlerde büyük ölçüde boşluklar vardı. 

Zonguldak Kömürspor kötü bir dönemden geçiyor olabilir, kötü dönemden geçen takımın maçlarına girerken 50 TL vermek istemiyor da olabilirsiniz lakin ücretsiz olan maçta tribünlerde boşluk olması gerçekten üzücü bir durum. 

Ücretsiz olan bir günde tribünlerde ortaya çıkan boş koltuk görüntüleri hem de maçının canlı olarak yayınlandığı gün şahsen beni derinden yaraladı.  

Zonguldak halkı, spora bu kadar küsmüş olmamalı, spor aktivitelerinden üstelik ücretsiz de olduğu gün bu kadar uzak kalmamalı. 

Bu takıma yapılmış olan en büyük kötülük, hala bir umut varken düşmüş gözüyle bakılmasıdır. Bunu içtenlikle söyleyebilirim çünkü o tribünleri dolduran herkesin içinde bir umut var ve bu umudu parayla satın alamazsınız, 90’da gelen golde yaşanılan sevince fiyat biçemezsiniz. 

Stadyumlardan, salonlardan veya sentetik sahalardan uzak durarak sadece bu kulüplere değil, Zonguldak’a büyük zaralar veriyorsunuz. 

Bunları tribünlere gelip tezahürat yapın gidin diye söylemiyorum. 

Hiç mi futbolcu olmak isteyen ya da sporla ilgili bir şeyler yapmak isteyen çocuğunuz, yeğeniniz veya torununuz yok? Onlarla birlikte gelin. Oturarak izleyin, anlatarak izleyin, izleterek izleyin ki Zonguldak’ta gelecek nesiller spora aşık birer bireyler olarak büyüsünler. 

Zonguldak’tan yeni futbolcular, yeni basketbolcular, yeni sporcular yetişsin. 

Zonguldak Kömürspor’un altyapıdan yetişecek olan ciddi yeteneklere ihtiyacı var. 

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Zonguldak Spor Basket 67, yakın zamanda altyapı kurarak Zonguldaklı basketbolcuları da bu sporun içerisine dahil etmek istiyor. 

2024 yılında spordan bu kadar uzaklaşmayın, gelecek nesilleri spordan uzak tutmayın. 

Kıralım artık şu zinciri. Yıllar önce olduğu gibi yine yine yeniden Zonguldaklılar, Zonguldak’ta yetişsin.