Sayılı günler çabuk geçermiş ve çok doğruymuş.

Aylardır dillerden düşmeyen 31 Mart 2024 yerel seçimleri geldi çattı.

3 gün sonra sandıktayız.

“Başkanlarımızı kim olacak?” bunun cevabını bulacağız.

Ülkemiz bilindiği gibi çok bunalımlı günlerden geçiyor.

Hayat pahalılığı ve geçim zorlukları insanlarımızı bunalttı ve işler iyice arap saçına döndü.

Bu kadar bunaltıcı günlerde birde seçim derdiyle uğraşır olduk ama yapılması mecburi olan yerel seçimlerde vatandaşlık görevimizi yerine getirmiş olacağız. Yani seçim bitince geçim derdi aynen devam edecek. Bilindiği gibi yerel yönetimlerin başındaki seçilen başkanlar yaşadığımız şehrin her şeyidir.

Şehrini VEZİR de yaparlar REZİL de.

Bizler şehirlerimizin VEZİR olmasından yanayız ve seçeceğimiz Belediye Başkanlarını bu anlamda o makama oturturuz. REZİL başkanın canı cehenneme diyelim.

Türkiye’de öyle güzel, dürüst, çalışkan vizyon sahibi kendini değil de kentini düşünen başkanlar var ki gerçekten onlara şapka çıkartmak lazım. Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunun bilincindeler.

Kentini değil kendini düşünen başkanlar var ya onlar da işte REZİL sınıfından hem dünyada hem de ahirette kurtulamayacaklardır.

Şimdi gelelim bizim başkanlara, henüz kimlerin seçildiklerini bilmesek de bazılarını tahmin edebiliyoruz. Seçim yasaklarına takılmamak adına bizde kalsın diyelim.

İddialara dayanarak örnek verebiliriz mesela;

ZONGULDAK

Zonguldak mevcut Başkan Selim Alan ile CHP adayı Tahsin Erdem arasındaki rekabetin ne olacağını anketlere göre değerlendirenler var ama inanın sandığın rengini ve sonucunu görmeden BUDUR demek mümkün değil. Kazananın öyle ciddi sayılarla alamayacağı bir seçim yaşanacak diyebiliriz.

AK PARTİ Selim Alan diyor.

CHP de Tahsin Erdem diyor.

İşte bu yüzden Sandık ne diyor?

KOZLU-KİLİMLİ

Merkeze yakın iki güzel ilçemiz Kozlu ve Kilimli’ye baktığımızda ise Kozlu’da Ali Bektaş’ın çok rahat bir şekilde yeniden başkan olacağını herkes tahmin ediyor ve söylüyor.

Diğer taraftan Kilimli ilçemizde de yine mevcut Başkan Kamil Altun’un rakiplerine oranlara daha avantajlı olduğu ve seçim çalışmalarındaki tablonun Altun’dan yana olduğunun görüldüğü iddia ediliyor. Diğer rakipleri de aynı şekilde iddialarının olduğunu açıklıyorlar. Dediğimiz gibi sandıktan son zarf çıkmadan ve oylar sayılıp net olarak açıklanmadan hiç kimse başkan değildir.

Diğer ilçelere göre de bir değerlendirme yapacak olursak;

EREĞLİ’de Halil Posbıyık’ın,

Çaycuma’da Bülent Kantarcı’nın;

Devrek’te Çetin Bozkurt-Özcan Ulupınar çekişmesi;

Gökçebey’de Vedat Öztürk’ün,

Başkanlık tecrübelerinin ve hizmetlerinin verdiği avantajla yine seçilecekleri konuşuluyor.

Yukarıda ısrarla ifade ettiğimiz üzere son kararı seçmenlerimiz sandıkta verecektir. Bizim yazdıklarımız tahmin ve iddiadan öteye gitmez. Milletimiz ne derse odur NOKTA… Kalın sağlıcakla.