Yağışlarla birlikte derelerin taşıdığı çakıl, kum gibi materyallerin biriktiği limanın temizlenmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında önemli adımlar atılıyor.

27 Temmuz'da imzalanan sözleşmeyle birlikte Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait limanın temizlenmesi ve derinliğinin arttırılması için harekete geçildi. Geçen yıl Eylül ayında başlayan temizlik çalışmaları, limanın dibi ve dere ağzı mevkilerindeki derinliklerdeki düşüşlerin giderilmesini hedefliyor.

A W186015 01

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Samsun Deniz Dibi Tarama Başmühendisliği ile yapılan sözleşme çerçevesinde kazar ve dökü gemileriyle gerçekleştirilen çalışmalarda günlük bin metreküp deniz dibi taraması yapılıyor. Bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 100 bin metreküplük malzeme liman dibinden temizlenerek Zonguldak Liman Sahası dışına taşındı.

Sözleşme kapsamında planlanan 200 bin metreküplük malzemenin temizlenip limanın standart derinliğe indirilmesi hedefleniyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Zonguldak Limanı, daha güvenli ve verimli bir şekilde kullanılabilir hale gelecek.

A W186015 02

İHA

Zonguldak için acı gerçek! Zonguldak için acı gerçek!

Zonguldak Haberleri