Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Cumartesi günü Zonguldak’a gelerek madenci anıtı önünde miting düzenleyerek Karaelmas diyarından seçim startını verdi.

Yeni düzenlenen madenci anıtını dolduran binlerce Zonguldak’lı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük sevgi gösterisinde bulunurken Zonguldak’ın il, ilçe ve Belde Belediye Başkanlarını da resmi olarak açıklayarak ellerini havaya kaldırmak suretiyle seçim yarışı da başlamış oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında Zonguldak’ın 5 sene içerisinde ciddi şekilde değişim içinde olduğunu gördüğünü ve Sahil Yolu, Fevkani Köprüsü ve diğer yatırımlarla birlikte çok daha güzel yerlere geleceğini ifade ederek “Cumhurbaşkanınız olarak Selim Alan’ı yeniden başkan yapmak suretiyle desteklerinizi istiyorum bende her zaman arkasındayım. Tüm Belediye Başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyorum” dedi.

Böylelikle Cumhur ittifakı ile birlikte Zonguldak’ın tüm AK Parti Belediye Başkan adayları seçim yasaklarına kadar ekibiyle birlikte sahada çalışarak ve tek tek ziyaret ederek yoğun bir şekilde de çalışmalarına başladılar.

YENİDEN 3 OLACAK MI?

Bilindiği gibi 2019 yerel seçimlerinde Zonguldak, Kozlu ve Kilimli Belediye Başkanlıklarını kazanan AK Parti değişikliğe gitmeyerek seçilmiş başkanlarıyla yeniden 31 Mart’ta bu başarılarını tekrarlamak isteyecek.

Özellikle Kozlu ve Kilimli’de Ali Bektaş ve Kamil Altun ile seçimi almasına daha yakın olduğu bildirilirken Zonguldak merkezde Selim Alan ile Tahsin Erdem arasında kıyasıya bir seçim yarışı olacağı dillerden düşmüyor.

Yapılan kamuoyu yoklamalarına bakıldığında Dr. Selim Alan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini arkasına alarak avantajlı olduğu ifade edilmesine rağmen CHP adayı Tahsin Erdem ve teşkilatı işi çok sıkı tutarak yoğun bir tempoda kapı kapı dolaşıyor. Yapılan tüm açıklamalarda da iddialı olduklarını söyleyerek “Seçimi CHP kazanacak” diyorlar.

Mevcut Başkan Selim Alan’ın son aylarda yaptığı ciddi ataklar ve şehri adeta şantiye yerine çevirmesi ve özellikle de Fevkani köprüsünü yıkarak Zonguldak’a bambaşka bir hava katması vatandaşların gözünden kaçmıyor ve bu değişimlerin sandığa nasıl yansıyacağı da gerçekten merak ediliyor.

Burhan Sezgin’e şok karar!

CHP’den aday oluyor…

Son yıllarda büyük bir değişim içinde olan ve Belediye Başkanı Burhan Sezgin başkanlığında yapılan hizmetlerle adından söz edilen Gelik’te 2019’da yüzde 72 oy oranıyla kazanan bir başkanın bu defa aday gösterilmemesi Gelik’li vatandaşları olduğu kadar Burhan Sezgin’i de şok etti.

Beklenmeyen bu karar karşısında son derece üzülen ve kırgınlık yaşayan Burhan Sezgin AK Parti’den istifa ederek CHP’den aday olarak seçim yarışı içine gireceğini bildirdi. Hal böyle olunca Gelik’te dengeler tamamen değişmiş gibi görünüyor. Gelik seçmenlerinin AK Parti’ye çok daha yakın olduğu biliniyor fakat Burhan Sezginde Beldesinde sevilen bir isim.

Kendisiyle telefonla görüştüğüm Burhan Sezgin, “Partim böyle uygun görmüş şaşkınım ama yapacak bir şey yok bende bundan sonra CHP’ye geçerek aday olarak buradan seçime gireceğim. Gelik halkım 31 Mart’ta en iyi kararı verecektir.” Şeklinde konuştu.

Gerçekten 31 Mart seçimlerinin nasıl ve ne şekilde sona ereceğini bizlerde merak ediyor ve tüm adaylara başarılar diliyoruz. Kalın sağlıcakla…